[*sfeerbeeld*]

Wat is een "EnergieBesparingsAdvies op Maat"!

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen in uw woning en het verbeteren van uw wooncomfort?  Laat dan een EnergieBesparingsAdvies op Maat opstellen. Dit advies geeft een helder beeld van de huidige energieprestatie van uw woning, belangrijker nog, ook over de energiebesparende maatregelen die in uw woning kunnen worden gerealiseerd. Het geeft u een actuele beschrijving over wat mogelijke maatregelen u kunnen opleveren. Daarnaast krijgt u een helder beeld over de investeringen die nodig zijn om de energiebesparende maatregelen te realiseren,  over uw lagere energielasten en over een verhoging van uw wooncomfort. 

 

 

Goed zo'n "EnergieBesparingsAdvies", maar wat levert het mij op? 

  • Een lagere energierekening. Mensen met  energieverkwistende woningen betalen tot wel 4 x meer voor gas dan mensen met energiezuinige huizen.
  • Meer wooncomfort. Een goed geïsoleerd huis woont veel aangenamer. Lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer.
  • Een woning die voldoet aan de normen van deze tijd.  Steeds meer mensen hechten grote waarde aan de energieprestatie van een woning. En terecht, want deze bepalen voor een belangrijk deel de maandelijkse woonlasten. Huizenkopers laten de energieprestatie van een woning steeds sterker meewegen in hun aankoopbeslissing.
  • Een hogere verkoopwaarde van uw woning.  Woningen met een energierapport worden sneller verkocht dan wanneer dit ontbreekt. Voor een ‘groene’ woning willen kopers gemiddeld 8000 euro (of 4%) meer betalen. Bij appartementen is dit gemiddeld zelfs bijna 5%.
  • Meer hypotheek !!  Mensen die een woning kopen met een energiezuinig energielabel houden maandelijks meer geld over vanwege de rentekorting op  de hypotheek en vanwege de lagere energierekening.
  • En natuurlijk: uw persoonlijke en doeltreffende bijdrage aan een beter milieu!

 

Hoe werkt het

Het begint met een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek geeft u aan waarom u het EnergieAdvies op Maat voor uw woning wilt laten uitvoeren en over de uitkomsten die u ervan verwacht. Daarnaast wordt er met u gesproken over beschikbare subsidies, over uw investeringsbereidheid en over financieringsmogelijkheden. Tenslotte kunt u tijdens het gesprek aangeven of u eventueel begeleiding wenst bij de uit te voeren maatregelen en of u naast een EnergieAdvies op Maat ook een Energielabel wilt ontvangen.

Na het gesprek wordt er een gedetailleerde balans opgemaakt van de huidige isolatie en energie staat van uw woning en er wordt gekeken naar de installaties voor het opwekken van warmte (CV) en warmwater. Tenslotte wordt de samenstelling van uw huishouden en uw huidige energieverbruik opgenomen.

Om eventuele verborgen isolatiegebreken in de gevels van uw woning betrouwbaar in beeld te brengen kan aanvullend een thermische onderzoek worden uitgevoerd. Met een thermische camera worden foto’s gemaakt van de gevels. Het kleurenpallet dat op de thermische foto’s van uw gevels wordt weergegeven geven een goed beeld van mogelijke verborgen isolatiegebreken in uw gevels.

 

Het EnergieBesparingsAdvies

De opname van uw woning wordt verwerkt in een rapport. In dit rapport staan naast alle relevante bouwtechnische (isolatie, kieren, ramen  deuren) energiebesparende verbeteringen ook de mogelijke verbeteringen aan de installaties (HR-ketel, warmtepomp, zonneboiler). Verder worden de mogelijkheden voor duurzame energieopwekking op een rij gezet en krijgt u per verbeteringsvoorstel de opbrengsten, de investeringen en de terugverdientijden

Met een EnergieBespapringsAdvies heeft u een uitgebreide rapportage over de huidige energiestaat van uw woning en een helder overzicht van de maatregelen die genomen kunnen worden om uw woning zo energiezuinig mogelijk te maken.